-Aveti si flacoane de sampon goale?
-Pentru ce?
-Sotul meu e chel.
La restaurant:
-Chelner, n-am stomac pentru ficatul asta!
-Chelner! bere si un creier pane, te-as ruga.
-N-am creier, domnule!
-De ce puiul asta, se minuneaza clientul, are un picior mai lung si unul mai scurt?
-Dumneavoastra vreti sa-l mancati sau sa-l inscrieti la un concurs de atletism?
Chelnerul alearga in urma unui oaspete:
-Domnule asa ceva nu se poate! Intai bei si dupa aceea uiti sa platesti!
-Ospatar, eu beau intotdeauna pentru a uita…
-Chelner, un piept de vaca!
-Cu salata?
-Nu cu sutien…
Doi tipi ies dintr-un restaurant:
-Ce chestie supa a fost rece!
-Da si friptura tot asa si tare ca o talpa de papuc!
-Si vinul prea cald si otetit!…
-Ce noroc ca am iesit la timp altfel trebuia poate sa si platim!…
Dialog intre chelner si un client, intr-un restaurant din Romania:
-Ospatar, asta-i ceai sau cafea, ca miroase a petrosin?
-Daca miroase a petrosin, e cu siguranta ceai. Cafeaua noastra miroase a terebentina.
La restaurant, chelnerul citeste unui medic meniul zilei:
-Am picioare afumate, ficat in sange, rinichi murati…
La care medicul il intrerupe nervos:
-Am venit aici ca sa mananc, nu sa ascult necazurile dumitale! Treci pe la cabinet cand am ora de consultatie!
Intr-un restaurant, la patru mese diferite, se aseaza barbati:
-Ce doriti? intreaba chelnerul ….
-Un mar! spune primul ..
-Un mar! spune al doilea ..
-Un mar! spune al treilea ..
-Un mar! spune al patrulea …
Cei patru consumatori se privesc cu simpatie, dupa care se prezinta reciproc:
-Adam.
-Paris.
-Wilhelm Tell.
-Newton.
Varianta:
Un tip se duce la restaurant si cere o ciorba. Vrand sa-nceapa sa manance, vede o musca in ea. Cheama ospatarul. Ospataru se scuza ca nu-i poate schimba ciorba, dar scoate o lingura din buzunar si indeparteaza intrusa. Clientul vede legata o sfoara de gaica pantalonului ospatarului, care ajunge la slit, si-l intreaba ce-i cu sfoara. Ospatarul ii zice ca atunci cand se duce la WC, din motive de igiena, scoate sula cu sfoara.
-Si cum o bagi la loc? intreaba clientul.
-Cu lingura, raspunde ospatarul.
Clientul reuseste sa-l prinda de maneca pe chelner si-i spune in fuga:
-Te rog mult, daca intre timp iesi la pensie, spune-i succesorului dumitale c-am comandat o friptura, doi mici si o sticla de Nicoresti!
-Dumneata numesti asta supa de pasare? Va bateti joc de clienti sau ce?
-Nu, domnule, nu vrem sa jignim pe nimeni, dar e supa de pasare. As putea sa precizez doar ca e o supa de pasare extrem, extrem de tanara. Practic vorbind, e apa in care fierbem noi ouale, cand clientii le comanda foarte tari.
-Ce fel de restaurant e asta? Supa nu mai este, tocanita nu mai este, salata nu mai este. Adu-mi, te rog, paltonul.
-Nici paltonul nu mai este!
Cu inflatia, in plina tranzitie, un client, la masa intr-un restaurant, cere chelnerului:
-Adu-mi un mic!
-Va costa lei, zise chelnerul prudent.
-Mai mic nu aveti?