Primăria Ploieşti s-a hotărât să lupte, în sfârşit, şi cu gerul şi a decis să distribuie ceai cald, cu ajutorul unor rulote, care se vor plimba prin oraş. Primarul Andrei Volosevici a testat personal calitatea ceaiului, la lansarea programului social, declarând că aceasta „este o campanie care va ajuta foarte mult populaţia”. Nu ştiu dacă ceaiul simplu, cu zahăr, îi va ajuta foarte mult pe ploieşteni, mai ales la minus 20 de grade. Programul social trebuie îmbunătăţit cu mai multe tipuri de ceai.
Ceai cu distonocalm. Pentru şoferii care ar putea să se enerveze din cauza aglomeraţiei din centru. Acesta e eficient şi pentru cei care vor să încerce diferite scheme de patinaj artistic pe poleiul de pe străzi, iar pentru note bune, au nevoie de sânge rece.
Ceai cu viagra. Pentru pensionarii care se plimbă cu troleibuzele, indiferent de vreme şi de cod, şi care au găsit acum un bun prilej să se înghesuie cu fetele de liceu. Sincer, n-are nici un farmec să te înghesui după un ceai de coada-şoricelului, pentru că efectul este zero.
Ceai cu antigel. Pentru oamenii săraci, care s-au debranşat de la sistemul de încălzire centrală. E numai bun de dat pe calorifere, pentru ca acestea să nu îngheţe pe timpul iernii.
Ceai cu etnobotanice. Pentru cetăţenii care aşteaptă facturile la întreţinere pe luna ianuarie şi care nu pot trece peste şoc, cu mentă şi tei. După două pahare, parcă altfel accepţi faptul că, dintr-o pensie de 400 de lei, trebuie să plăteşti o factură de 500 de lei.
Ceai cu rom. Pentru beţivii din oraş, care astfel pot fi convinşi să renunţe la băutură, pe perioada iernii. E valabil pentru cei care nu zac în acest moment pe sub munţii de zăpadă, aşteptând primăvara ca să ajungă acasă şi să le povestească nevestelor că au fost la o bere cu băieţii.